Afbeelding Kees Hendrix

De ontwikkeling van het leven op Aarde

Kees Hendrix

Deze lezing gaat in vogelvlucht door de ontwikkeling van het leven op Aarde, vanaf de eerste eencellige tot aan de mens. Het leven ontstond ongeveer 3,8 miljard jaar geleden. In de eerste ruim 3 miljard jaar bleef het leven redelijk eenvoudig, maar vanaf het Cambrium ontstaan er vrij snel nieuwe complexere organismen. Tot aan het Siluur heeft het leven zich voornamelijk in zee afgespeeld maar vanaf dat moment komt ook het eerste plantenleven tot ontwikkeling. Al snel volgen de eerste dieren op het land. Een aantal grote massa-extincties zorgen er echter voor dat een groot deel van het op dat moment aanwezige leven uitsterft. Soms verdwijnen complete diersoorten. Hoe dichter we bij de huidige tijd komen, hoe meer deze op het huidige planten- en dierenleven gaan lijken. Uiteindelijk komt de mens, die net als alle andere dieren ook een evolutie doorloopt. Natuurlijk mogen Darwin en vele andere pioniers niet ontbreken. Met deze lezing hoopt Kees Hendrix iedereen inzicht te geven in de vorming van het leven zowel in het water, op het land als in de lucht over een periode van 3,8 miljard jaar.

Kees Hendrix is in 1960 geboren in Dongen. Vanaf zijn 10e jaar heeft hij interesse in de geologie. In zijn jeugd heeft hij veel verzameld in diverse krijtgroeves in Zuid-Limburg. Hij woont tegenwoordig in Waspik en is werkzaam bij marktonderzoeksbureau GfK dat hij in 2023 gaat verlaten. In 2021 verscheen zijn boek “Op ontdekkingsreis in de geologie”. Dit boek gaat speciaal over Nederland en is toegankelijk voor jeugdige geïnteresseerden.
Vanaf 2021 is Kees te vinden op markten, lezingen, beurzen en braderieën met zijn bedrijfje HNDRXfossils.

 

Datum

09 sep 2023
Expired!

Tijd

13:30

Locatie

Museon-Omniversum
Stadhouderslaan 37 2517 HV Den Haag
Categorie

About our blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of printing and typesetting industry. Lorem Ipsum been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer.

Categorieën