De aarde. Foto Nasa

Klimaatverandering in een geologisch perspectief

Leo Minnigh

Klimaatverandering is van alle tijden. En gelukkig maar, het is de motor achter de evolutie; leven moet zich telkens aanpassen aan veranderende omstandigheden.
De aarde heeft in de loop van de miljoenen jaren vele ijstijden gekend, maar ook periodes van extreme hitte. Vanmiddag wordt een aantal oorzaken van deze klimaatveranderingen behandeld. Het grote verschil met de veranderingen die nu gaande zijn, is dat er in het verleden nog geen menselijke invloeden waren. Die niet-menselijke oorzaken uit het verleden kunnen nu ook een rol spelen. In veel discussies krijgen die oorzaken weinig aandacht.

Dr. Leo Minnigh studeerde geologie in Leiden. Hij was visiting professor in Brazilië, heeft bij verschillende geologische adviesbureaus gewerkt en was wetenschappelijk informatie-specialist aardwetenschappen bij de TU Delft. In 2004 verscheen van zijn hand het boek ‘Inventief probleemoplossen’. Vele jaren is hij HOVO-docent in Rotterdam en Leiden.

Datum

19 nov 2022
Expired!

Tijd

13:30

Locatie

Museon-Omniversum
Stadhouderslaan 37 2517 HV Den Haag
Categorie

About our blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of printing and typesetting industry. Lorem Ipsum been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer.

Categorieën