Arike Gill Collectie; afbeelding Naturalis

De geologische collecties van Naturalis

Rob van den Berg

Naturalis herbergt een grote petrologische en mineralogische collectie, bestaande uit ongeveer 120.000 mineralen, 700.000 stenen, waaronder de grootste verzameling Nederlandse zwerfstenen ter wereld, 1.000 meteorieten en 1.000 tektieten en andere impactieten. De stenen en mineralen komen uit een groot deel van de wereld en hebben een grote wetenschappelijke waarde. Een klein deel van de collectie wordt tentoongesteld of gebruikt voor educatieve doeleinden. Rob van den Berg is geoloog en als senior collectiebeheerder bij Naturalis verantwoordelijk voor het beheer en behoud van deze collectie. Hij geeft in deze presentatie een inkijkje in zijn werkzaamheden en laat voorbeelden zien van de diversiteit van deze grote collectie.

 Rob van den Berg studeerde geologie en paleontologie aan de universiteit van Utrecht. Voordat hij bij Naturalis kwam, was hij directeur van ruimtevaartmuseum Space Expo en daarvoor hoofd tentoonstellingen en educatie bij het Museon. Rob geeft lezingen over geologie en over het heelal en houdt regelmatig interviews op radio en televisie over deze onderwerpen.

Datum

21 sep 2024

Tijd

13:30

Locatie

Museon-Omniversum
Stadhouderslaan 37 2517 HV Den Haag
Categorie

About our blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of printing and typesetting industry. Lorem Ipsum been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer.

Categorieën