Afsluiting verenigingsjaar

Zaterdag 10 juni gezamenlijk uitje om het verenigingsjaar af te sluiten

Ons jaarlijks uitstapje brengt ons dit jaar naar Olst en de Holterberg. Met 3 auto’s vertrokken 12 HGV-leden vanaf het Museon naar het museum van Louis Verhaard: het geologisch streekmuseum De IJsselvallei.

In de tuin is de bodemopbouw van de IJsselvallei met de verschillende lagen weergegeven. Louis legt uit hoe de streek door de ijstijden is gevormd.

In de collectie kunnen we zwerfstenen, bodemprofielen, boorprofielen, fossielen en mineralen bekijken. Louis Verhaard heeft een aantal belangwekkende artikelen geschreven o.a. voor Grondboor en Hamer.
De lunch gebruiken we in de Culture club De Haere, prachtig gelegen op Havezate De Haere aan de IJssel in Olst. Na de lunch gaan we naar het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug (Holterberg). De heuvelrug is een stuwwal die is ontstaan in de voorlaatste ijstijd, 200.00 tot 150.00 jaar geleden.

Een heerlijke wandeling in een schitterende omgeving, prettig gezelschap, prachtig weer. Een mooie afsluiting van het clubjaar. Met dank aan de chauffeurs die ons veilig van Den Haag naar Olst hebben gereden en vice versa.